Започва Международния младежки фестивал „Жреци на музите” в Царево

Животът

22-08-2014, 11:32

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Младежки БГ рок групи на фестивал в Царево

Джаз, метъл, пънк и театър под открито небе ще радват хората по морето

Официалната церемония по откриването на фестивала е днес от 21.00 часа в гр.Царево. Фестивалът се провежда под патронажа на кмета на Община Царево инж. Георги Лапчев. Млади творци от България и чужбина се подготвят за осмото издание на Международния младежки фестивал „Жреци на музите”, който традиционно се провежда август месец в община Царево.

Южното Черноморие ще се превърне в бляскава сцена за талантливи деца и младежи от България, Полша, Русия, Украйна, Холандия и Латвия, съобщават организаторите – сдружение „Темп арт” и Община Царево.  Фестивалът „Жреци на музите“, известен още и като „Малката Аполония”,  е чакано събитие от всички традиционни участници, както и от публиката по Южното ни Черноморие, която бурно аплодира  младите таланти.

Фестивалът е младежки арт форум, на който си дават среща любители и почитатели на всички видове изкуства – певци, музиканти, танцьори, актьори, художници, самодейни читалищни и училищни състави, както и професионалисти. Фестивалната програма е изпълнена с много  концерти, театрални спектакли, пърформанси, презентации и хепънинги. Организаторите напомнят, че фестивалът няма  конкурсен характер, а вече осма година следва една романтична цел – да събере под небето на Царево млади творци от цял свят, които да  представят културните традиции на своите държави, но най-вече – да бъдат заедно, млади и усмихнати, носещи заряда за истинското Изкуство, необременено от състезателни амбиции за награди.

Този август се очаква  да се съберат над 350 деца и младежи, преминали предварителна селекция, ученици от средните и висшите училища по изкуствата, както и участници от над 20 творчески школи, студии и формации от страната и чужбина. Фестивалът отново е пътуващ и участниците имат  уникалната възможност всяка вечер да се изявяват на открити сцени в шест красиви черноморски кътчета  – Царево, Лозенец, Ваканционно селище „Лозенец”, Китен, Ахтопол и Синеморец.

Част от летните изненнади на фестивала е традиционният, пети поред рок маратон на  23 август в Царево, който ще зарадва любителите на по-твърдия саунд. На сцената в морското градче ще свирят бг бандите Soulsburn, Electric Dragon и  Crashbrake, а на 25 август отново Царево е домакин на джаз вечер с участието на   певицата Невен Петрова, която ще ни поведе заедно с музикантите Сашо Куманов, Емил Пехливанов и Христо Минчев в поредното джаз изкушение, за да  посветят  публиката в магията на джазовия дамски блус и боса-новата.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"