Митничари разбиха мрежа за трафик на хероин

Крими

22-08-2014, 13:59

Снимка:

Агенция Митници

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

30 килограма наркотик е засечен на митница Капитан Андреево

Хероин за над 3 милиона лева беше хванат при митническа проверка на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция Митници. Наркотичното вещество е било скрито в специален тайник на микробус с българска регистрация, който е идвал от Турция.

При щателното претърсване митническите служители откриват под задната седалка на буса 60 пакета, увити в кафяво тиксо. Пакетите съдържат бежово прахообразно вещество, което при извършения полеви наркотест е реагирало на хероин. Общото количество на откритото наркотично вещество е 31,380 кг. По цени на съдопроизводството стойността му е близо 3 млн. лв.

За 24 часа е задържан водачът на микробуса - български гражданин. На лицето е повдигнато обвинение по чл. 242 ал. 4 вр. ал. 2 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража".

Във връзка с образуваното досъдебно производство при последващи действия на територията на София са задържани двама чужди граждани с установена съпричастност към престъплението. Наложена им е мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок до 24 часа и им е повдигнато обвинение.

Акцията е проведена от служители на Агенция „Митници" и Държавна агенция „Национална сигурност" под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Хасково. Предполага се, че пратката е била предназначена за транзитно преминаване през България и крайната дестинация на наркотика е Холандия.