Извадиха скелет на дете, стоял в тялото на жена почти 40 години

В Индия

Индийски лекари твърдят, че са открили най-дългата извънматочна бременност в историята на световната медицина досега. Те извадили от жена скелет на дете, престоял в тялото ѝ в продължение на почти 40 години.

Джиоти Кумар от щата Мадхя Прадеш в Централна Индия, надали е смятала, че ще влезе в историята на световната медицина, като е забременяла през далечната 1978 г., когато е 24-годишна. Тогава лекарите предупреждават бъдещата майка, че съществува реална опасност бебето да не оживее, тъй като се развива извън утробата ѝ, предава inews.bg.

Жената отказала да се оперира и потърсила помощ в една малка клиника, където след неколкоседмично лечение ѝ помагат да се справи с болката, като и давали различни чайове и билки.

38 години по-късно обаче индийката изненадващо започва да изпитва постоянни и много силни болки в областта на корема, което в крайна смята я принуждава да се обърне за помощ към медицинската клиника на Института по медицински науки в град Нагпур, където е незабавно подложена на спешна операция, чрез която от корема ѝ е изваден скелетът на починалото ѝ преди четири десетилетия дете, пишат от chudesa.net.

В историята има само още един подобен случай като този на Джиоти, белгийка, съхранявала в тялото си останките на своето неродено дете в продължение на 18 години.