Протест срещу туристи, разхождали се по улицата голи

Комбинацията от евтин алкохол и ваканционно настроение допада на туристите, но не и на жителите на Барселона

Жители на Барселона излязоха на протест заради италиански туристи, които повече от 3 часа се разхождали голи по улицата. Случаят беше капката, заради която преля чашата на търпението на местните към чуждестранните летовници, съобщава БНТ.

Всяка година повече от 8 милиона туристи посещават Барселона. Жители на града споделят, че много жилища се дават под наем незаконно, а посетителите често смущават съня им с невъздържаното си поведение. Комбинацията от евтин алкохол и ваканционно настроение може и да допада на туристите, но местните не са на същото мнение.
“Не ни уважават. Повръщат и уринират навсякъде. Не можем повече да търпим това положение”,  споделя местна жителка.

Случката с голите италианци изчерпва търпението на каталунците. Протестиращите настояват общината да вземе мерки срещу своеволията на туристите, чийто брой на моменти надхвърля този на местните жители.

“Не искаме да бъдем прогонени от квартала си заради туристите. Напиват се, крещят, замърсяват улиците ни, а след това си тръгват. Искаме да живеем спокойно, както сме го правили години наред”,  посочи исканията си каталунец.

“Ще приложим строги мерки срещу нецивилизованото поведение. Няма да позволим да се повтори случаят с италианските туристи”,  заяви Майте Фандос.
Въпреки засиленото полицейско присъствие, отлив на желаещи да посетят каталунската столица не се наблюдава.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия