Локо срещу крепостта на „Тича”

Ще успеят ли смърфовете да вгорчат повторния дебют на Никола Спасов?

В лагера на Локомотив Пд са амбицирани да превземат стадион "Тича", превърнал се в истинска крепост на Черно море през последните години. Моряците рядко допускат поражения на своя земя, но треньорът на черно-белите Неделчо Матушев и възпитаниците му се точат запобеда в морската ни столица в двубоя, който ще е повторен дебют на Никола Спасов начело на варненци, пише „Тема спорт”.

Добрата новина за смърфовете е, че наставникът им ще може да разчита на най-доброто, с което разполага, след като в тима няма сериозни кадрови проблеми. Все още ненапълно възстановен е вторият вратар Божидар Стойчев.

Треньорът на Локо Пд Неделчо Матушев вероятно ще нареди тима си в постройка 4-2-3-1.

Във Варна с трепет очакват повторния дебют на Никола Спасов начело на Черно море. Местните привърженици приеха с ентусиазъм завръщането на наставника на „Тича" и се очаква днес да понапълнят трибуните на стадиона за домакинството на Локомотив Пловдив.

Атмосферата в отбора също е приповдигната след треньорската смяна и всички се надъхват да бъде сложен край на черната серия. „Спираме с негативните резултати. Време е за първа победа", канят се в отбора.

Черно море е единственият тим, който все още няма успех от началото на сезона. Варненци са на последно място с едва 2 точки и два отбелязани гола.

Никола Спасов обаче не е лишен от кадрови проблеми в навечерието на дебюта си. Аут за мача е наказаният централен защитник Слави Сталев, който получи червен картон при загубата с 0:3 от Литекс преди седмица. На негово място като партньор на Кирил Котев ще играе Живко Атанасов. Очаква се другата промяна да е свързана със завръщането в състава на опитния халф Даниел Георгиев, който загуби титулярното си място при Александър Станков.

По всяка вероятност той ще бъде използван като десен външен полузащитник. Треньорът има дилема пред себе си кой да бъде поставен на върха на атаката. Опциите са Мирослав Манолов и Иван Коконов. През седмицата Манолов лекуваше контузия и състоянието му ще се преценява до последно. Ако не може да започне като титуляр, ще играе Коконов, а зад гърба му ще действа Георги Божилов. Малко вероятно е Спасов да гласува доверие на младия Живко Петков.