Почти 1000 молби-декларации за отпускане на еднократна помощ за първокласници

Мисия Пловдив

23-08-2014, 14:36

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пловдив се подготвя за новата учебна година

В Пловдив

984 молби-декларации за отпускане на еднократна помощ за първокласник са подадени в "Социално подпомагане"- Пловдив. Това съобщи Надя Танева, директор на регионалното звено на "Социално подпомагане" в града.

За сравнение, за същия период на миналата година са били около 950 молби. По думите на Надя Танева, за целия миналогодишен период са подадени 2145 молби-декларации за отпускане на еднократна помощ за първокласници. Очакваме около две хиляди молби-декларации и тази година, тъй като бройката не варира особено много в годините назад, обясни Танева. По думите й, размерът на помощта е 250 лв. Танева припомни, че семействата трябва да отговарят на няколко условия, за да могат да се възползват от еднократната помощ. Най-основното е техният доход да не надвишава 150 лв., точно както са изискванията за получаване на детските надбавки, каза още Надя Танева.

 Изключение от това правят децата с увреждания, тези с един родител и децата, които са настанени в приемни семейства. Документите, които трябва да се подадат в дирекция „Социално подпомагане” са еднотипни с тези, които са за детски надбавки, тоест молба-декларация, бележка, че детето е записано в първи клас тази учебна година и доходите на семействата, обясни Танева. Тя припомни, че единственото, което не се изисква е имунизационен картон от личния лекар, че детето е минало на имунизации, пише Фокус.

Срокът за подаване на документите е до 30 септември, а кампанията тече от 1 юли.