В две училища и две детски градини ремонтите ще продължат и след 15 септември

Мисия Пловдив

24-08-2014, 09:30

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Над 3000 първокласници ще прекрачат училищния праг на 15-ти септември

Това няма да попречи на началото на учебните занятия

В две училища и две детски градини в Пловдив ремонтите няма да са приключили за началото на учебната година, съобщава радио Фокус. Това няма да възпрепятства провеждането на учебните занятия, уверяват от общинската администрация. Продължават ремонтите в тридесет и три общински училища, като срокът за приключването им е съобразен с началото на учебните занятия.

Приключили са ремонтите в четиринадесет училища в Пловдив. Извършвани са основно ремонт на класни стаи и коридори /боядисване, обзавеждане, подмяна на дограма, подмяна на врати, поставяне на гранитогрес, шпакловане, боядисване и циклене на паркет./ В някои от тях са направени ремонти на физкултурните салони – освежаване и смяна на настилка, ремонт на парна инсталация, или на училищния двор – поставяне на плочки в двора, изграждане на игрища.

В четири общински училища не са планирани и не са извършвани ремонтни дейности през летния период. В две училища се извършва саниране на сградния фонд със средства по европейски проекти. Общината е финансирала ремонта и оборудването на помещения за разкриване на шест целодневни подготвителни групи в четири училища. В четиринадесет детски заведения /ЦДГ и ОДЗ/ са извършени частични ремонти, като същите са приключили и има готовност за стартиране на учебната година. В други четиринадесет ремонтите продължават и към настоящия момент, като очакванията са да приключат до началото на учебната година. В двадесет и три детски заведения предстоят ремонтни дейности.