Промени в движението в София заради мача Лудогорец-Стяуа

Сблъсъкът ще се състои на 27 август, сряда, на Националния стадион

Променят движението в София във връзка с провеждане на футболна среща от плейофите на Шампионската лига между Лудогорец и Стяуа на Национален стадион "Васил Левски", съобщиха от Столична община.

Забранява се влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства от 18.00 часа на 25 август до 00.00 часа на 27 август при сектор "Г" на Националния стадион; от 8.00 часа до приключване на мача по алеите около стадиона; от 17.45 часа до приключване на футболната среща на моста пред стадиона, и от 19.30 часа до приключване на мача на ул. "Гурко" между бул. "Евлоги Георгиев" и бул. "Васил Левски".

От 19.00 часа до приключване на футболната среща на 27 август, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, ще се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:  
- ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви";
- бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх";
- бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К. Яворов". 

От 21.00 часа на 27 август до приключване на мача се променя частично маршрута на автобусна линия №75, като се скъсява маршрута й до Военна академия.