След месец тръгва делото срещу созополския подпалвач Харакирито

Чакат го от 5 до 15 години затвор за смъртта на трима души

 Делото срещу созополския подпалвач Павел Господинов – Харакирито тръгва след около месец в съда, съобщиха за Burgasutre запознати. 51 годишният подпалвач ще бъде изправен на подсъдимата скамейка за причиняване на смъртта на трима души. Обвинението е по чл. 330, ал. 3 за причиняване на смърт по непредпазливост. Досъдебното производство срещу него продължи повече от година и половина. Работата се е забавила, защото случаят е особен, обясниха разследващи. Единствен обвиняем за палежа е 51-годишният Павел Господинов-Харакирито, съсед и бивш хазяин на подпаленото семейство. Той е обвинен за умишлен палеж, но в същото време за неумишлено убийство на трима души. За това престъпление законът предвижда наказание от 5 до 15 г. лишаване от свобода.
Созополският подпалвач бе арестуван веднага след палежа, но само няколко месеца по-късно бе освободен под домашен арест. Павел Господинов бе освободен от килията по здравословни причини. Той страда от тежка цироза на черния дроб и адвокатите му да поискали да се лекува у дома. Съдът е преценил, че заболяването му е тежко и в ареста не могат да му осигурят необходимите медицински грижи.
На 16-ти ноември 2012 година Харакирито запали умишлено къща в стария Созопол на свои съседи. В огъня изгоряха живи трима души. Ден по-късно той бе арестуван и направи пълни самопризнания. Полицията разкри, че Харакирито е подпалил съседската къща заради дълг от 500 лева.