Подгряваме за Фестивала на цветовете с конкурс за най-добра снимка

Пловдив Лайф

25-08-2014, 09:52

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

За първи път в Пловдив

Тематична фотоизложба  на Главната улица подгрява от днес събитията, които предшестват старта на Третото издание на Фестивала на цветовете. На 13 септември пък е основната програма на феста, който ще се проведе покрай Гребната база и откритите пространства около канала. На сцената в Пловдив ще се качат белгийското диджей дуо The Offenders, Sofia Cartel (Danolite vs Vida), индийски артисти и танцьори, и други интересни имена от електронната сцена.

Най-шареното събитие за сезона е съпътствано от конкурс за най-оригинална снимка, който беше обявен във Фейсбук седмици преди събитието. Избраните 10 най-добри фотоса бяха включени в триседмична изложба, която е от днес на Главната.

 Фестивалът на цветовете "Холи"  е популярна индийска традиция, обединяваща хората в името на пролетта, любовта, свободата и победата на доброто над злото. Холи е фестивал, с който Индия отбелязва настъпването на пролетта, толерантността, равенството и любовта между хората. В България Фестивал на цветовете се проведе за пръв път в София на 21 юни 2014 г. на стадион "Академик" и привлече аудитория от близо 3 000 души.  Предстои домакини на фестивала да станал Пловдив и Бургас.

Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив като част от кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.
Билети за Фестивал на цветовете в Пловдив могат да се закупят в мрежата на Eventim в цялата страна. Първите 200 билета са на цена от 12 лв., след изчерпването им цената ще бъде 15 лв. Торбичките с цветен прах посетителите ще могат да закупуват на място: 1 торбичка с цветен прах ще струва 4 лв., 4 торбички - 10 лв., а 9 торбички - 20 лв.