Айляк фест води в Пловдив най-добрите тромпетисти на Гуча

Мисия Пловдив

25-08-2014, 11:46

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Подготвят "Айляк фест"-а на Младежкия хълм

Младежкият хълм ще приюти любителите на купона и атракциите

Богата музикална програма, интересни игри и атрактивни работилници са включени в  четвъртото издание на „Айляк Фест” (I Like Fest), което ще се проведе на  29 и 30 в Пловдив, съобщиха организаторите.

Айляка започва в 14:00 ч на Младежкия хълм и ще продължи до 02:00 ч. под открито небе. Предвидени са и две афтър партита в два пловдивски клуба по време на феста.

Народно читалище „Бъдеще сега 2006” ще организира различни игри за малки и големи. Специален турнир е планиран за любителите на джаги, а ателието по аеро йога от  “Yoga fly” ще има самостоятелна изява. В програмата е включено и ателието по въртене на огън (пой), което ще се проведе от NIKITA на 30.08. На фестивала ще може да посетите и workshop по диджериду /древен австралийски духов инструмент/. Останалите ателиета са по ръчна изработка на бижута, рисуване и много други. Помислено е и за вегетарианците, за които е организирана специална кухня.

Едно от най-интересните места на фестивала ще бъде специално обособеното пространство, в което всеки ще може да остави своя отпечатък – да напише пожелание или да създаде украса от предоставените материали. Целта е това място да се превърне в „айляк зона“, която да остане такава и след края на фестивала.

Музикалната програма на фестивала гарантира доброто настроение още първата вечер, когато на сцената ще се качат финалистите на брас фестивала в Гуча, най–добрите тромпетисти за последните 4 години – Кристиан Азирович и неговия оркестър. Те ще ни направят част от най-темпераментната музика и най-лудият купон на открито тепе.

Преди тях настроението ще загреят Оратница, BGGZ Rubbit и Таралежков, Kliment, DHARBA, както и  един от най – нашумелите Drum&Bass/Dubstep/Techno/Ambient/IDM  DJ- и, участвал в много международни проекти – Balkansky.