Д. Балабанов пред съда:Баща ми ме тъпчеше с наркотици

Крими

25-08-2014, 14:28

Снимка:

DobrichUtre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жестоко убийство в Добрич! Наркоман уби баща си в болницата

Оставиха в ареста убиеца на баща си

Окръжен съд в Добрич определи постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" на 18 годишния Димитър Балабанов. Пред съдията Балабанов заяви, че баща му го тъпчел с наркотици, това каза в последната си дума младежа.

От съдебното заседание стана ясно, че младежът е наркозависим. Съдът прие становището на прокурора, че има реална опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление. Балабанов буйствал в ареста, като за довеждането му в съда бяха предприети предохранителни мерки.

Засега обвинението срещу Димитър е за причинена смърт по непредпазливост в резултат на умишлено нанесена тежка телесна повреда на бащата, за което може да получи присъда до 12 години затвор. Другото обвинение е за умишлено нанесена средна телесна повреда на майката, заяви наблюдаващият прокурор Бухчев. Предстои да се направи съдебно-психологична и психиатрична експертиза, за да се прецени дали младежът е бил адекватен по време на престъплението.

Припомняме, че в събота сутринта, както Добрич Утре първи съобщи, 18-годишният Димитър Балабанов уби в коридорите на болницата в Добрич баща си и рани тежко майка си. Сигнал за случилото се е подаден от лекар в здравното заведение.

Семейството потърсило помощ от медиците за 18-годишният Д.Б. в Спешното отделение, откъдето били насочени за приемане за лечение в Първо вътрешно отделение по нефрология и токсилогия. Момчето било със съмнение за прекомерна употреба на стимуланти. На осмия етаж, било решено майката да остане като придружител на сина си. Докато дежурният лекар приготвял документите по приема, чул викове и лекарят на смяна хукнал да вика охраната. През това време се е разиграла и трагедията. Докато дойде охраната, момчето било нанесло удари по главата на майка си и баща си. Мъжете го задържали, но младежът успял да се отскубне и се върнал и ударил още веднъж баща си по главата. Вследствие на ударите, които са нанесени с тежък предмет, бащата е починал, а майката е със средна телесна повреда, хематом и опасност за живота в реанимацията на болницата в Добрич. Младежът е задържан в Първо полицейско управление.