Росица Данаилова с литературна премиера в Бургас

Мисия Бургас

25-08-2014, 16:44

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Срещата с автограф е от 18 ч. в книжарница "Хеликон"

Голямата актриса Росица Данаилова пристига утре  в Бургас . Нейната премиера в морския град сега ще бъде не театрална, а литературна. Поводът е среща с автограф - представяне на книга в две части „В сърцето на Афродита / Оцелелите дневници”. 

Изданието, богато илюстрирано с фотографии  от живота и творчеството на Росица Данаилова, разказва увлекателно и правдиво за театъра като начин на живот.  В текстове, архивни снимки и възкресени спомени се проследява част от  историята на българския театрален свят, личните професионални срещи на голямата актриса Росица Данаилова и предизвикателствата, с които се справя една жена, избрала актьорската професия.

Подробно са описани десетките й роли в театрите в Димитровград, Бургас, Сливен, Толбухин, Търговище, Смолян, Ловеч, Кърджали, столичните "Българска армия", Народния театър, Сатиричния театър, "Сълза и смях", „199”…, както и превъплъщенията й в игралното кино и в телевизионни постановки. Откриваме Росица Данаилова и в разказите на брат й Стефан Данаилов, дъщеря й Росица, както и в споделеното от любимите на няколко поколения Цветана Гълъбова, Татяна Лолова, Емилия Радева, Таня Масалитинова, Иван Добчев, Енчо Халачев, Ванча Дойчева, Стефан Илиев.

В своята част  - „Оцелелите дневници” самата Росица Данаилова е събрала записки и съкровени размисли за преживяното, като допуска читателя в най-интимните кътчета на душата си, откровено споделя радостите, болките, успехите, мечтите си.