Мистериозна смърт на животни затвори столичния зоопарк

Не е ясно кога зоологическата градина ще отвори отново

Няколко починали тревопасни животни станаха причина столичният зоопарк временно да затвори врати за посещения. Животните са починали през почивните дни. Според директора на зоопарка д-р Иван Иванов, става дума за три гяура и два яка.

„Причината не мога да ви кажа, в момента се прави изследване в Централния ветеринарен институт за точната диагноза. Пробите ще са готови в сряда или в четвъртък тази седмица”, заяви за Bulgariautre.bg д-р Иванов. Той не се нае да каже какви са причините за починалите животни, но не отрече, че всички от ръководството са разтревожени от изхода на проверката, както и от това дали няма да има и други смъртни случаи: „От всичко може да се притеснява човек. Но и да се притесняваш и да не се притесняваш, можеш ли да промениш нещата...”

На въпроса, дали е възможно животните да са станали жертва на болестта „син език”, шефът на зоологическата градина отговори: Не мога да кажа нищо, това се доказва лабораторно. Не е имало никакви симптоми.”

Не е ясно и кога зоологическата градина ще отвори врати отново. „Ще видим какво ще покаже проверката и тогава ще решаваме”, лаконичен бе управителят на столичния зоопарк.

Междувременно, кметът на София Йорданка Фандъкова е разпоредила зоологическата градина да остане затворена, докато не излязат пробите.