Модна вълна: дизайнерски чанти от... опаковки на бонбони

Екстравагантният аксесоар още не се предлага у нас

Ако досега сте заклеймявали бонбоните и лакомствата като врагове на фигурата ви и сте се опитвали по всякакъв начин да ги игнорирате от погледа и от менюто си, явно все още не знаете нещо много важно за тях, а то е, че опаковките им могат да бъдат не само вкусна, но и естетическа наслада.

Оказва се, че от тези на пръв поглед ненужни станиоли може да си направите чанта, достойна за подиума на ревю за висша мода, пише в. „24 часа”. Засега само една е марката в света, която има патент за изработката на чанти от опаковки на бонбони. Тенденцията възниква в Англия. В България обаче все още не се предлагат.

Изработват се ръчно и направата им отнема доста време. Подходящи са всякакви целофанови опаковки – от бонбони, чипсове, бисквити и всякакви други изкусителни лакомства.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Освен чанти, може да се правят всякакви други аксесоари - колани, портфейли, ленти, диадеми, гривни, калъфи за телефон и таблет и други. Проблемът само е, че цената в магазините е много висока заради ръчната изработка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Освен че са естетически издържани, тези чанти са и изключително практични. Могат да се носят и с много официална рокля, и със спортно облекло. Друго предимство е, че е много здрава, а и се почиства лесно.