БСУ раздава сертификати на студенти от Казахстан

Студенти от Казахстан ще получат утре сертификати от Бургаския Свободен Университет. Удостоверенията се дават от ВУЗ-а след преминат курс по „Социална синергия и себепознание: психологически аспекти на развитието, кризисна интервенция и приобщаващо образование“.
Официалната церемония ще се състои на 27 август от 11.00 ч. в зала КЦ-2 на Бургаския свободен университет. Ректорът проф. дпн Галя Христозова ще връчи сертификатите на участниците в лятното училище, проведено в БСУ през периода 18-27.08. 2014 г. Участниците са 15 студенти-магистри от Казахския национален университет „Ал Фараби” в гр. Алмати, Република Казахстан.
В продължение на 10 дни студентите разширяваха компетентностите си в областта на психологията на развитието, кризисната интервенция и приобщаващото образование и на основата на професионален диалог обменяха идеи за добри практики в проектирането на социални и педагогически модели за работа с деца и възрастни в Република Казахстан и Република България.
Тематичните модули се водиха на английски и на руски език от преподавателите на Центъра по хуманитерни нуки – доц. д-р Пепа Митева, доц. д-р Ицка Дерижан, доц. д-р Румен Бостанджиев, гл. ас. д-р Генчо Вълчев и гл. ас. д-р Красимира Минева.