Най-добрите шахматисти се събират в Поморие

Най-добрите шахматисти се събират в Поморие, за да премерят сили върху дъската. За първи път градът ще стане домакин на Турнира по шахмат „Поморие 2014”. Събитието ще се проведе от 5-ти до 7-ми септември, в хотел „Сънсет Ризорт”.
Няма ограничения за възраст и пол на състезателите. Всички желаещи, могат да се запишат за участие на тел. 0887 09 83 40, e-mail: atlet_2004@abv.bg – Атанас Атанасов, или по време на техническата конференция, която ще се проведе на 5-ти септември, от 12:00 часа, в х-л „Сънсет Ризорт”, в зала „Емералд” /между крилата „Делта 1” и „Делта 2”/.
Турнирът ще се проведе според шахматните правила на Българската федерация по шахмат, с участието на лицензиран съдия.Осигурен е награден фонд за класиралите се от I-во до VII-мо място, за всички възрастови групи, както и за излъчените победители в индивидуалното класиране, според тяхното представяне. Индивидуалното класиране е в две категории: Участници на Турнира и Местни шахматисти от Поморие и региона.
Турнирът се организира от Община Поморие, под патронажа на кмета Иван Алексиев, със съдействието на х-л „Сънсет Ризорт” и Спортен клуб „Атлет” – Поморие.
Заповядайте да изпитате стратегическите си възможности или просто да се насладите на партия шах.