Министър Грудев открива Бата Агро 2014

Над 200 фирми-изложители ще участват в юбилейното издание

Министърът на земеделието и храните Васил Грудев ще открие юбилейното пето издание на Международното специализирано селскостопанско изложение „Бата Агро“, което ще се проведе на летището в град Стара Загора от 26 до 29 август.
Бата Агро се наложи като най-мащабния специализиран форум в България и през последните 4 години.
Тази година то ще се проведе под мотото "Още по-голямо и още по-добро" и както досега, отново ще докаже авторитета и значимостта си за развитие на агробизнеса в България.
В V-то юбилейно издание на Бата Агро участие са заявили 200 фирми- изложители на над 30 000 кв.м. изложбени площи.
Браншовете, които ще бъдат представени тази година са: земеделска техника, препарати за растителна защита, торове и семена, заваръчна техника и инструменти, автомобили, складово оборудване, софтуер, измервателна техника, финансови и консултантски услуги, животновъдство, неправителствени организации, медии, университети и научни институти, фондации и др. Все по-голям интерес проявяват чуждестранни компании, предлагащи техника за селското стопанство, както и финансови институции.
На Бата Агро 2014 организаторите обръщат сериозно внимание на образованието и науката като водещи фактори в просперитета на всяко бизнес начинание, в частност на успешното развитие на земеделието в България.