Лошите мисли водят до болести

Неуспехите в живота удрят бъбреците, постоянното доказване вдига кръвното

Всичко, което оказва влияние на мозъка, въздейства и на тялото. Така са смятали лекарите още в древността. Лошите мисли водят до болести, а медицината вече са убедени, че човек може да повлияе на своето здраве, съответно и на своите заболявания, пише "Всеки ден".
За да преодолеем по-лесно заболяванията, трябва да се избавим от негативните мисли, страхове, безпокойства, т.е. трябва да приведем в ред душата си, смятат психолозите. И все пак - на кои органи влияят нашите мисли и страхове и какви заболявания могат да се появят.
Сърдечно-съдовите заболявания често възникват като следствие на недостиг на любов и чувство за безопасност, а също поради емоционална затвореност. Човек, който не вярва в силата на любовта или който си забранява да проявява любов, непременно ще се сблъска с проявите на сърдечно-съдовите заболявания.
Артритите поразяват хората, които не могат да кажат "не" и обвиняват другите в това, че ги експлоатират.
Хипертонията възниква поради непосилното натоварване, постоянния труд без отдих, потребността да се оправдаят очакванията на другите, желанието да бъдеш значим и уважаван... и в резултат на всичко това собствените чувства и потребности се изместват на заден план.
Проблемите с бъбреците могат да бъдат предизвикани от разочарования или неуспехи в живота. Страдащите имат чувството, че някой постоянно ги лъже, а подобни емоции водят до определени химически процеси в тялото.
Сривът в имунната система и настинката като следствие са сигнал за необходимост от временен отдих. Астмата и проблемите с белите дробове са предизвикани от неумението или нежеланието да се живее самостоятелно.
Стомашните проблеми (язвен колит, запек) са следствие от преживяните грешки в миналото и нежеланието да се носи отговорност за настоящето.
Стомахът винаги реагира на нашите проблеми, страхове, омраза, агресивност и завист. Потискането на тези чувства, нежеланието да ги признаем, опитът да ги игнорираме или "забравим" могат да станат причина за различни стомашни разстройства. Продължителното раздразнение води до гастрит. Запекът свидетелства за натрупани чувства, представи и преживявания, с които човек не може или не желае да се раздели и не може да освободи място за нови.