Пореден международен тенис камп в Албена

Край морето предстои извънреден камп за деца до 6-годишна възраст

30 деца се включиха в първия международен тенис камп в Албена, организиран от Драйзам тенис академия и едноименния курортен комплекс. Спортният лагер бе за три възрастови групи – момичета и момчета до 6, 8 и 10 години. Той се проведе на кортовете на тенис център „Калиопа”.

За петдневната подготовка на малките таланти се погрижиха петима квалифицирани треньори – Илия Атанасов, Ани Стоянова, Славен Глушкевич, Макси Вичева и Християн Христов.

Участниците в кампа бяха от Русия, Румъния, Кипър, Германия, Великобритания, Украйна и България. Всички получиха фланелки, дипломи и медали, а най-малките участници бяха удостоени с красиви купи за труда, който положиха на корта. 

Курсът включваше интензивни тренировки, насочени към практическата и ОФП подготовка на децата за международния тенис турнир, с който приключи кампа. 

Родителите имаха възможност да дадат своята оценка в анкетни карти, като резултатите от допитването са изключително позитивни към организаторите от Албена и DTA.

Край морето предстои извънреден камп за деца до 6-годишна възраст по желание на родители, а през септември по програма ще се проведе и тенис лагер за девойки и жени.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен