Един от най-елитните гардове в света, охранявал Кралската фамилия пристига в Приморско

Световни шампиони, летящи хора и над 10 екстремни спорта събират хиляди фенове в морския град

Един от най-елитните гардове в света Сър Майкъл Джеймс Джъд пристига в Приморско, където ще участва в най-големия Фестивал за екстремни спортове на Балканите. Майкъл Джеймс Джъд ще най-колоритната личност на фестивала. Той е охранявал, Кралската фамилия, министри, президенти….и е един от най-младите провъзгласени за Сър във Великобритания.

Майкъл Джеймс Джъд пристига в Приморско на 4 септември, а на следващия ден ще бъде даден официален старт на Фестивала. В него участие ще вземат и не по-малко атрактивния Александър Пули. Италианецът е известен като летящият човек и е един от най-добрите уингсют и бейсджъмп пилоти в света. България ще представят Веселин Овчаров и Ивайло Нинов. Овчаров е един от най-добрите ни акропарапланеристи, който миналата година постави световен рекорд по инфините тъмблинг в синхрон. Ивайло Нинов е единствения българин, който лети с уингсют със световни рекорди в алпинизма и бейсджъмпа.

Шоуто в морския град се провежда за втори пореден път. Тази година Фестивалът "X –Point fest 2014" ще се проведе на 5, 6 и 7 септември на плаж „Перла”. Ще има акробатичен парапланеризъм, уейкборд, ролери, кайтсърф, болдеринг, слаклайн, байкове, уингсют и др. Фестивалът е със свободен вход за всички, ще има и безплатни уроци.