Турски бизнесмени от Бурса търсят партньори в Пловдив

Мисия Пловдив

26-08-2014, 12:14

Снимка:

архив

Автор:

Радост Петрова

Всичко от Автора

Имат интерес към български ориз, бобови храни и контакти с туристическия бранш

40-членна делегация от турската Асоциацията на балканските и румелийските индустриалци и бизнесмени (BALKANSİAD) идва на посещение в града ни от 3 до 6 септември, съобщиха за Пловдив утре от БТПП - Пловдив. Бизнесмените са приоритетно от град Бурса и основната цел на посещението им е да намерят партньори за общ бизнес в България и в частност в Пловдив.

Част от 3-дневното посещение на делегацията включва провеждането на опознавателен бизнес форум  на 4 септември, който ще се проведе от 10:00 до 15:00 чса в зала Пловдив на Новотела.

В рамките на форума ще бъде представена и Икономическа зона „Тракия”.

В състава на турската делегация е включен заместник областния управител на Бурса и финансовия съветник на област Бурса. Сред турските фирми пък има представители на строителния, туристическия и текстилния бранш. Има и фирми от търговския и охранителния сектор.
Турските бизнесмени се интересуват от внос на български ориз и бобови изделия, от сладкарски продукти – вафли бисквити, от почистващи материали.

Целта на подобни събития е турският и българският бизнес да се съберат на едно място и впоследствие да допринесат за развитието на двустранната търговия, коментират организаторите от БТПП.