Решението за листите на БСП в три столични района и Хасково се отлага

Списъците ще бъдат попълнени на следващото заседание на Националния съвет в събота

Решението за избирателните листи в столичните многомандатни избирателни райони 23, 24 и 25 и за Хасково се отлага за следващото заседание на Националния съвет на БСП в събота. Това обяви бившият военен министър Ангел Найденов преди заседанието на НС, цитиран от БГНЕС, цитирани от Нова ТВ.
Всички останали листи са готови, добави Найденов, който се очаква да огласи списъка с кандидат-депутатите във Варна. Той подчерта, че на следващото заседание може да има само допълване на места във втората част на листите. 
За следващото заседание остава да бъде определен и водачът на листата в Габрово. Не е било обсъждано името на Кирил Добрев. В Хасково има спорове, по-скоро предложения свързани с места на представители на Димитровград и на самото Хасково като община, допълни Найденов.
За листите в София той обясни, че има различни предложения за граждански квоти, места на коалиционни партньори, места на хора, които са на изборни позиции, като кметове на различни населени места, заяви Найденов. Той допълни, че има указания на Националния съвет да не се кандидатират кметове и въпросът трябва да бъде уточнен допълнително.
Днес трябваше да станат ясни кандидат-депутатите на БСП и ГЕРБ. Листите на левицата се редят на пленум в партийната централа на „Позитано” 20. Заседание на Оперативното бюро на социалистическата партия трябваше да изчисти последните спорни въпроси.
Конфликти в Столетницата имаше по отношение на водачите в Благоевград, Шумен, Пловдив – град и Пловдив – област, в София – област и във Враца. Още преди седмица социалистическата партия обяви по-голямата част от своите водачи. Тези, около които нямаше особени спорове, са новоизбраният председател Михаил Миков, който ще води в 25 избирателен район в София и във Видин. Стефан Данаилов, също доста безспорно име в левицата, ще води в 24 избирателен район. В Пловдив – област водач ще бъде „сивият кардинал” на левицата Димитър Дъбов. „Острието” Мая Манолова ще води в Кюстендил, а в Кърджали – Милко Багдасаров.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен