Обсъждат програмното бюджетиране в съдебната система

Новините

27-08-2014, 11:43

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Една от специфичните цели на проекта е повишаване на публичното доверие в дейността на органите на съдебна власт.

Кръгла маса по проект „Въвеждане на модерни, надеждни и ефикасни процедури за планиране и изпълнение на бюджета на съдебната власт” с бенефициент Висшият Съдебен съвет /ВСС/ ще се проведе в Бургас днес.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Общата му стойност е 597 886,00 лева, като срокът за изпълнение е 24 месеца.
Върховният административен съд, Прокуратурата на Република България и Националния институт на правосъдието органите на съдебната власт, в които пилотно ще бъде тествано програмното бюджетиране.
Общата цел на проекта е подобряване на работните процеси в съдебната система, ефективността и прозрачността при разработване, съгласуване и управление на бюджета на съдебната власт и е насочен към Висшия съдебен съвет, и второстепенните разпоредители към ВСС - Върховния касационен съд, Върховния административен съд, Прокуратурата на Република България, Националния институт на правосъдието и съдилищата.