Евгений Желев: Търсихме баланса между хора с перспектива и бъдеще

Четирима в листата на АБВ са под 29 години

АБВ Стара Загора представи днес листата, с която ще участва в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври. Както вече се знае, неин водач е проф. Иван Станков. Втора в листата на АБВ е д-р Фани Михалева. Следва инж. Мария Славова от Казанлък. След нея се нареждат Светлозар Димов, д-р Севдалина Тодорова, Милен Вълканов, Искра Георгиева от Раднево, Христо Гъчев от Чирпан, Десислава Желева от Казанлък, д-р Живко Желязков и Милена Тонева.
Средната възраст на кандидат-депутатите от АБВ е 35 години, четирима са под 29 години. Всички са с висше образование, двама имат научна степен, а един е докторант. 6 са жените, 5 – мъжете.
„Удовлетворен съм от листата. В нея влизат млади и качествени хора. На тях ще разчитаме да представят проблемите на региона, както и начините за разрешаването им", каза водачът на листата проф. Иван Станков. „Разчитам на младите хора в разрешаването на проблемите. Винаги съм се занимавал с обществените проблеми, но за първи път влизам в активната политика. Иска ми се да предам щафетата на всички тези млади и успешни хора", допълни проф. Иван Станков.
„Това са свестни хора, но от избирателите зависи да ги направим известни", коментира д-р Евгений Желев, член на Изпълнителния съвет на партията. Той допълни, че при съставянето на листата е търсен баланса между хора с перспектива и бъдеще.
Според д-р Желев, България може да влезе "в някогашния италиански модел - от избори в избори" и за следващото 43 НС трябва да бъде изградена една широка коалиция от партии. В заключение той допълни, че "следващият парламент ще бъде интересен".
По време на предизборната кампания кандидат-депутатите на АБВ ще дебатират по темите земеделие, здравеопазване, екология, образование, наука и култура, стана ясно още на пресконференцията. Но 11-те кандидат-депутати са готови да говорят и по всички останали теми.