"Двама са малко - трима са много" стартира на 3 септември

Мисия Пловдив

27-08-2014, 15:11

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Вижте пълната програма на куклено-театралния фестивал

За двадесет и първи път Пловдив посреща Международния куклено-театрален фестивал "Двама са малко – трима са много“ & TheatAir 2014. Едно от най-значимите културни събития стартира в града под тепетата на 3 септември със спектакъла "Грозна приказка“ в Държавен куклен театър – Пловдив от 19 часа.

Мотото на тазгодишното издание на фестивала е "Приказки на всяка крачка“. Целта на организаторите е да се стимулира и развива камерната куклена пиеса за деца и възрастни, както и да се покаже на малки и големи какви са съвременните тенденции в областта на кукленото майстроство.

Фестивалът ще бъде съпътстван от програмата "TheatAir“. Тя включва разнообразие от улични спектакли и пърформънси, които са създадени специално за открити пространства и в които публиката е в пряк контакт с артистите. Испанска улична клоунада, Шествие на гигантски кукли на кокили и спектакъл на циркова трупа от Унгария са само малка част от изненадите,

Събитието щше бъде закрито на 7 септември със спектакъла "Меко казано“, който е дело на кукловодите от Бургас. Веднага след това ще се проведе церемонията по присъждане на наградите на фестивала от жури в състав Станислав Дубков, Ина Божидарова и Катя Петрова.

Пълната програма на тазгодишното издание на фестивала може да видите ТУК!