Бургаски девойки сред отличниците в конния спорт

Спорт

27-08-2014, 16:28

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Две бургазлийчета са сред 4-те най-добри деца в конния спорт, показа приключилото във Войводино Държавно първенство по прескачане на препятствия. В четворката влязоха Владимира Желева от клуб „Пиргос“ и Сияна Базотева от клуб „Кан Крум“, които заеха съответно третото и четвъртото място в шампионата.
 Владимира допусна само едно бутане на препятствие в състезанието. С кон Чародей тя стигна до второто място в едно от изпитанията, но в крайната подредба е под номер три.
 Сияна участва в турнира с два коня – Финес и Галеник. Младата състезателка е в тандем с Галеник от скоро, тъй като животното бе дълго време болно. Скача и с Финес, който не е в най-добрата си форма вследствие на многото участия на международни турнири това лято. Сияна се справи добре и имаше всички шансове за титлата, ако не бе съборила препятствие в последния състезателен ден. Така се оказа на четвъртото място в крайното класиране.  Първи при децата до 14 г. стана Християн Петров от клуб „Калоян 92“ - Арбанаси, след него е Ванеса Атанасова от „Шумен 2010“.
 И двете бургаски състезателки получиха номинации за членове на Националния отбор, който да представи България на Балканския шампионат в Загреб на 4-7 септември тази година.