Министър Бакалов: Партиите да си зашият джобовете, няма да има прошка

Новините

28-08-2014, 08:49

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Той информира, че вече се работи по четири сигнала за купуване на гласове

"Купуването на гласове е български модел. Нека партиите да представят политики и да си зашият джобовете. Заявявам категорично, че няма да има прошка. Министър Бакалов няма да е този, който ще реши изборите, но ще се опитам да гарантирам те да са честни”.

Това заяви в "Здравей, България" вътрешният министър Йордан Бакалов и допълни, че вече се работи по четири сигнала за купуване на гласове. Два от тях са от София и два – от провинцията.

Подходът при тези избори обаче е малко по различен. Официално партии обявяват кастинг, а всъщност предлагат на кандидатите, явили се на него пари, за да гласуват за да гласуват за определената политическа сила.

На въпрос дали и този път ще има контролиран вот в Турция, той обясни, че това е приоритет на външното министерство. Министър Бакалов призова партиите там, където имат съмнения за купуване на гласове, да изпратят свои наблюдатели, за да спестят доста проблеми, които ще се явяват в чужбина.

"За мен важна тема е как се провеждат обществените поръчки и дали са обезпечени. Опитаха се да ми пробутат и една, която е свързана с камери, но повече информация по този въпрос ще дам на пресконференция във вторник”, коментира Йордан Бакалов.

Относно битовата престъпност вътрешният министър обясни, че там има друго виждане, което е свързано със законодателни промени, а именно държавата да има възможността да прехвърля определен вид дейности по охрана на такива населени места.