Съдят полицай, набил момиче на детска площадка в "Меден рудник"

Полицейски служител е обвинен за нанасяне на лека телесна повреда над малолетно момиче. Инцидентът е станал на детска площадка в бургаския комплекс "Меден рудник". Минути преди това дъщерята на полицая му съобщила по телефона, че се е скарала с дете на площадката. Служителят на МВР отишъл до детския кът и там ошамарил чуждото дете. В документите по делото е описано, че полицаят е нанесъл удари с ръка в областта на главата и тялото на детето. Пострадалото момиче с инициали Д.М. е с лека телесна повреда.

Районна прокуратура Бургас е преценила, че полицаят може да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложено административно наказание, тъй като провинението е леко, написа viapontika.bg.
Съдът обаче намери доста пропуски в прокурорското постановление и го върна за поправка. Например едно от заключенията на прокурора е, че полицаят П.И. е действал в "качеството му на полицейски орган – заемащ длъжността „младши разузнавач” в група „Джебчийски кражби”.
"Защо прокурорът е стигнал до този извод и каква точно функция по повод на службата си е изпълнявал обвиняемият към момента на деянието в качеството си на полицейски орган? Това не е посочено. От постановлението не става ясно дали към момента на деянието обвиняемият е бил на смяна като полицейски служител, бил е дежурен или е бил в почивка", твърди съдия Петрослав Кънев.
Делото отново ще влезе в съдебна зала след отстраняване на пропуските.