Шампанско гръмна за новата канализация в "Столипиново" (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

28-08-2014, 12:36

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Правят нова канализация в Пловдив

След два месеца на ул. "Батак" ще започне и полагането на асфалт

Градоначалникът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район "Източен" Петър Петров дадоха старт на изграждането на канализация в участъка между ул. "Батак" и ул. "Правда" в квартал "Столипиново" днес. Първата копка на дългоочаквания проект направи жител на квартала, след което бе отворено и шампанско, за да върви работата бързо и безпроблемно.

Проектът ще струва 160 хил. лева и по думите на районния кмет срокът за изпълнението е максимум два месеца. Той заяви, че след изграждането на канализация  улицата в ромския квартал ще бъде и асфалтирана. Петър Петров призова жителите на "Столипиново" да престанат да хвърлят боклуци навсякъде, а да използват контейнерите.

Новите канализационни тръби ще са от вида ФИ 600, допълни Петров. Два наболели проблема ще бъдат решени с осъществяването на проекта в квартала – изчистване на фекалиите пред къщите, както и предотвратяване на калните локви, които се образуват пред училище "Пенчо Славейков".

Кметът на Пловдив Иван Тотев изслуша проблемите на жителите на "Столипиново" и обясни, че общината прави всичко възможно да осигури средства за ремонтни дейности във всички квартали на града.