Есенните изложби стартират на 1 септември

Мисия Пловдив

28-08-2014, 14:02

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Осем млади творци ще вземат участие в знаковото пловдивско събитие

Осем млади творци, трима от които пловдивчани, ще представят свои произведения на " Национални Есенни изложби" в Пловдив. Знаковото събитие за Пловдив стартира на 1 септември от 18 часа в Балабановата къща и ще продължи до края на месеца.

Константин Костов е едно от младите имена в живописта.  25-годишният пловдивчанин ще вземе участие в Изложбите с девет картини, които е подготвил специално за събитието. Младият творец сподели, че е поласкан от поканата да бъде част от форума и по този начин да изрази същността си пред публиката.

Останалите автори от Пловдив са Филип Попов с графичен дизайн и модерна графика и Елена Яневска със скулптури и фотография. Освен тях участие в творческия маратон ще вземат Петър Минчев  - живопис, Десислава Унгер - графика, Емил Бачийски - скулптура, Симеон Симеонов - също скулптура и Десислава Костадинова - живопис.

Освен в Балабановата къща, творбите на авторите ще бъдат показани и в къща "Хиндлиян" и Къщата на Мексиканското изкуство.

Кураторът на събитието Галина Лардева обясни, че "Есенните изложби" се организират в града под тепетата от 1967 год., като инициатор на форума е Атанас Кръстев, известен на пловдивчани като Начо Културата. Това е най-старият форум за съвременно българско визуално изкуство в България, допълни Лардева.