"Патриотичен фронт" се цели в 70 хиляди гласа в Пловдив

Мисия Пловдив

28-08-2014, 15:32

Снимка:

Plovdiv.utre

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Още 6 партии и движения са се присъединили днес към патриотичната коалиция

НФСБ и ВМРО плюс още 16 политически партии – това е най-естественото  политическо обединение в България, тъй като се основава на обща кауза. Това заяви в Пловдив лидерът на НФСБ Валери Симеонов при представянето на водачите на депутатските листи за Пловдив – град и Пловдив – област – Славчо Атанасов и Борис Ячев.

След тези 25 години свободно падане, целите, които си поставя Коалиция „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО” е да поеме мандат за съставяне на прагматично правителство на националното спасение, в което да вземат участие най-добрите специалисти, компетентни в различни области, заяви Валери Симеонов.

Амбицията ни е да покажем на хората, че имат и друга алтернатива, освен синьо-червената мъгла, допълни Красимир Каракачанов-лидер на ВМРО.

Колацията Патриотичен фронт ще се бори за около 12-15 процента от вота на избирателите, което прави около 35 депутатски места. Поне такива са прогнозите на социологическите агенции, посочи Валери Симеонов.

Патриотите се надяват да вземат 70 хиляди гласа в Пловдив, заради водача на листата – екскмета Славчо Атанасов и най-малко един мандат под тепетата.

Спряхме избора си върху него, защото той е разпознаваем от избирателите, а и има достатъчно прояви на полето на патриотичното единение, аргументира избора му Валери Симеонов.  

Той оповести още, че днес към коалицията "Патриотичен фронт - НФСБ и ВМРО" са се присъединили още шест партии и неправителствени сдружения. Това са партията "Национално движение за спасение на отечеството", "Национал-демократическа партия", представлявана от бившия евродепутат Димитър Стоянов, Национално сдружение на запасното войнство "За честта на пагона", Съюз на патриотичните сили "Защита", Национално движение "БГ Патриот" и партията на Павел Чернев - "Свобода".  Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обобщи, че на този етап е завършило "комплектоването на "Патриотичния фронт".