Откриха тържествено новата пожарна в Казанлък

1,8 милиона лева за ремонта са отпуснати от МВР по времето на правителството на Бойко Борисов

Новата сграда на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Казанлък бе тържествено открита този следобед. В противопожарната служба в Казанлък работят 42-ма пожарникари и служители.

Лентата прерязаха кметът на Казанлък Галина Стоянова, министърът на вътрешните работи доц.д-р Йордан Бакалов и лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Проектът на противопожарната служба е на стойност 1,8 млн. лв. Средствата за него бяха осигурени от Министерството на вътрешните работи, а първата копка бе направена на 13 януари 2013 г. от тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов. Днес той също присъства на церемонията по откриването на новата сграда.

Проектът на новата сграда на казанлъшката Противопожарна служба е дело на арх. Виолета Бакунина. Старата сграда, на чието място се намира новата, е от началото на миналия век и през годините е претърпяла само няколко козметични ремонта, каза кметът на казанлък Галина Стоянова.

Молебен за здраве и благополучие отслужи негово високопреосвещенство старозагорският митрополит Галактион.

След откриването на сградата на пожарната Бойко Борисов и Цветан Цветанов откриха в Казанлък ново спортно игрище за волейбол и баскетбол. Игрището е на стойност 35 хиляди лева, като парите са от субсидията на ГЕРБ. Спортната придобивка се намира в района на стадион "Севтополис", където през 2012 година бе открита и площадка за стрийт фитнес, отново изградена със средства от субсидията на ГЕРБ.