ПловдивУтре: 29 август

Мисия Пловдив

28-08-2014, 18:59

Снимка:

Plovdiv.utre архив

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Най-важните събития под тепетата за петък

Наситен със събития се оказа последния работен ден от седмицата

 От Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив информират, че се затваря за движение  ул.”Борис Петров” в  кв. „Прослав” в участъка от ул.”Просвета”  до  ул. „Битоля”   за  автобусите  по автобусни линии 6, 15 и 24  от вътрешноградския транспорт за времето от 29.08.2014 г. до 31.08.2014 г.  за извършване  на строително  ремонтни  работи. 

 В 10.30 часа се очаква кметът на града инж. Иван Тотев да открие обновената пешеходна зона на Пловдив -  ул. "Райко Даскалов" в района на аптека "Марица".

 В 11,00 часа в МБАЛ „Медлайн“ - гр. Пловдив, ул. "Филип Македонски"  37 ще бъде откриването на първите в Южна България болнични антибактериални стаи, които предотвратяват риска от вътреболнични инфекции.

 В 14,00 часа на Младежкия хълм се открива четвъртото издание на „Айляк фест”, което ще продължи два дни. Богата музикална програма, интересни игри и атрактивни работилници са включени в  „айляка”. Купонът продължава до 02:00 ч. под открито небе. Предвидени са и две афтър партита в два пловдивски клуба по време на феста.

 В 18,00 часа вложители и служители на КТБ отново ще излязат на протест в Пловдив, Недоволните пловдивчани ще се съберат пред сградата на БНБ. Това е третия им протест от началото на кризата с финансовата институция.

 В 20,00 часа в Градския дом на културата с атрактивния спектакъл „Gateway” в на китайските танцови бойци от  „Dragon Kungfu” ще бъде открит фестивала за съвременен танц и пърформанс “One Dance Week”. Той се провежда за първи път в Пловдив. В програмата са включени 17 спектакъла и над 100 артисти от три континента. Международната селекция включва осем представления от Европа, Азия и Америка. В рамките на кинопрограмата ще бъдат излъчени над 12 филма.