Пловдивчани на бой заради строежа на втори гребен канал

Мисия Пловдив

28-08-2014, 23:00

Снимка:

wikipedia.org

Автор:

plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Общински съветници се хванаха гуша за гуша, буквално

Война е на път да избухне в Пловдив заради втория гребен канал, който общината възнамерява да строи със 7,5 млн. лева банков кредит и още 4,5 милиона собствени средства, съобщава Дарик радио. В сградата на Общинския съвет в Пловдив се събраха над 150 човека представители на различни партии, еколози, неправителствени организации и членове на клубовете по гребане. Хората стояха прави, единият лагер беше "за", другият - "против", имаше викове, дюдюкане, тропане по банки и овации. Секретарят на общината Ангелина Топчиева, зам.-кметът Димитър Кацарски и бившият зам.-кмет по спорта Георги Титюков два часа се опитваха да убедят природозащитниците, че Пловдив ще влезе в Топ 3, ако построи втори канал.

Вместо конструктивна дискусия се получи грозна говорилня, по време на която поддръжниците и противниците на проекта за втори гребен канал се обиждаха, надвикваха и заплашваха.

Общинските съветници Атанас Узунов от ГЕРБ и Слави Георгиев от НИЕ за малко не се сбиха.

Зелените пък се заканиха да обжалват до дупка.

Дебатите продължиха на висок тон близо 2 часа, след като главният секретар на община Пловдив Ангелина Топчиева, която водеше общественото обсъждане, го закри под бурните освирквания и дюдюкания на хората, които не успяха да се изкажат.