Нептун пристигна в Лозенец!

Повелителят на моретата забавлява гостите на "Жреци на музите"

Макар и с малко закъснение, властелинът на морета и океани пристигна снощи в Лозенец! Негово Морско Височество акостира в целия си блясък в разгара на фестивала „Жреци на музите”.

В негова чест квартет от театрална формация "Мускетарите" от Перник изпълни танц на мъжките лебеди. Участниците и публиката пък потънаха в пяна на финала на вечерта, която дълго ще се помни от жителите и гостите на морския ни курорт.
Традиционната Нептунова вечер забавлява жителите и гостите на южния ни морски курорт Лозенец. Представиха я на сцена участниците в тазгодишния Международен младежки фестивал "Жреци на музите". На сцената за пореден път се качиха талантливите певци, артисти и танцьори, събрали се за фестивала от цяла България и от пет европейски държави. Със свои изпълнения зарадваха публиката танцьорите от ансамбъл „Ромбана“ от Ямбол, фолклорна формация „Гергана“ към читалище „Борба 1896 г.“ от гр. Кнежа и формация „Пулс“ от Разград , брейкърите от Танцова формация „The Lunatixx“ от Казанлък и формация „Етна“ от Горна Оряховица, мажоретките от читалище „Борба 1896 г.“ от Кнежа и театралите от формация „ТЕМП“ от Враца. Зрителите се забавляваха искрено с колоритния танц на мъжките лебеди, интерпретация на популярния откъс от балета "Лебедово езеро" в изпълнение на момчетата от Театрална формация "Мускетарите" от гр. Перник. Кулминацията на вечерта бе появата на повелителя на моретата цар Нептун с неговата свита, който потопи публиката и участниците в морска пяна.