За първи път ще гледаме ММА на открито

Спорт

29-08-2014, 11:20

Автор:

Plovdiv.utre.bg

Всичко от Автора

Шоуто на стадион „Пловдив” е на 7 септември, вход свободен

Градският стадион „Пловдив” ще бъде домакин на първата по рода си у нас профи гала-вечер по смесени бойни изкуства на открито. Шоуто е на 7 септември от 23,30 часа  и е с вход свободен.

Очаква се битките да съберат над 10 000 фенове на бойните спортове под тепетата.

„Гвоздеят на вечерта” е в категория до 70 кг, където честта на страните си ще защитават двама ММА-бойци, които не са опитвали вкуса на поражението на професионалния ринг. Шампионът от борбата Валентин Бенишев е една от най-атрактивните български звезди в смесените бойни изкуства.

Дину Букалет от клуб Абсолуто, Букурещ, от своя страна бие с опита си в бразилското джиу-джицу и кикбокса. Той е бронзов медалист от първото Световно първенство по аматьорски ММА в Санкт Петербург, Русия, през октомври 2013 г. в същата категория. Миналата година завоюва и шампионския пояс на ММА организация в Англия.

За да може всички фенове на ММА в Пловдив да не пропуснат нито един момент от галата, тя ще бъде излъчвана на живо на две огромни ВИДЕО СТЕНИ.

Основната цел на организаторите от ММА-клуб "MMA Arena Plovdiv" - европейският шампион по джудо Янислав Герчев и националният шампион по самбо и ММА-боец Иван Запрянов е масовото популяризиране на смесените бойни изкуства в Пловдив, така че още повече хора да се запалят по тръпката, адреналина и удоволствието, които носят те, и в крайна сметка да се решат да тренират в ММА-клубовете в града.