Варненски учители ще се обучават в ЦЕРН

Животът

29-08-2014, 11:51

Снимка:

nasamnatam.com

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

До 5 септември се подават заявките за участие и документите

Национална учителска програма за учители по професионална подготовка от област на образование "Техника" ще се проведе в ЦЕРН, Женева, от 6-ти до 10-ти октомври. За подбора на учителите вече е отправена покана чрез сайта на РИО-Варна.

5 септември е крайният срок за подаване на заявления и документи, като са публикувани необходимите бланки и справки. Минимални изисквания към кандидатите са да притежават степен на образование "бакалавър" или "магистър" по направление "Технически науки", да са учители в професионална гимназия или професионално училище по специалност от направление "Технически науки". Допълнитено изискване е да са участвали в програми и разработки, в квалификационни форми и т.н.

Подборът ще се извърши по документи. Разходите за петдневното обучение, се поемат от образователния офис на ЦЕРН, а издръжката за храна от участниците. Нямат право да кандидатстват учители, които вече са участвали в програма за учители в ЦЕРН.

Средствата за финансиране на програмата са предвидени в бюджета по Национална програма "Квалификация" за 2014 година и покриват разходите за транспорт и нощувки в общежитие на ЦЕРН на всички участници.