Губим 8 дни годишно да приспиваме децата

Мики Маус ни удря рамо с телефонно обаждане

Родителите губят еквивалента на осем дни годишно във вечерни битки с децата, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания от сайта.

Всеки родител знае колко трудна задача е приспиването на подрастващите. Вместо да си лягат мирно и кротко, малчуганите разполагат с цял набор от извинения, за да отложат неприятния момент - от "Ходи ми се до тоалетна" до по-съвременното "Очаквам телефонно обаждане".

Данните от настоящото проучване показват, че родителите губят средно 32 минути всяка вечер - или еквивалент на осем дни годишно, в опити да накарат децата да си легнат. За много от възрастните този момент от деня е по-стресиращ дори от работата или пътуването с обществен транспорт. Битката не приключва с лягането на малчугана - 40 на сто от родителите се връщат в детската стая още три пъти и изминават 18 метра всяка вечер - еквивалент на ежеседмично изкачване на Биг Бен.

Половината от родителите, участвали в допитването, споделят, че им е особено трудно да върнат децата към обичайните им навици след лятната ваканция, предава БТА.

За да помогне на родителското тяло във вечерната борба с потомството или като награда за добро поведение, компания "Дисни Ю Кей" предлага нова услуга - специално телефонно обаждане за лека нощ от любими герои като Мики Маус, Мини Маус, Пепеляшка или Джейк и пиратите от Невърленд.