43 загинали по пътищата през август

Животът

29-08-2014, 17:37

Снимка:

dnevnik.bg

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безотговорно! 25 катастрофи за 24 часа, седем са ранени

43 са жертвите на пътя у нас, само през месец август. Черната статистика на КАТ сочи, че за разлика от миналата година, броят на загиналите този месец е намалял с 11 души. Скоростта продължава да е основна причина за войната по пътищата.

макар през август жертвите да са намалели, равносметката от началото на годината досега показва точно обратното. ”За съжаление обаче, от началото на годината до момента са 415 загиналите, които са с 51 повече! коментира гл. комисар Валери Митов, началник сектор "Пътен контрол".

Една от най-натоварените пътни артерии е автомагистрала “Тракия”. Освен че с откриването на новата отсечка от София към Бургас, значително се облекчи трафикът към морето, и загиналите в тази посока са по-малко.
 ”Трафикът към нашето Черноморие, по автомагистрала Тракия, трафикът, който се случва по път 1-8 посока “Капитан Андреево” – това са основните направления, които са ни рискови. Но мога да ви кажа, че насищането със сили и осъществения контрол на нашите служители даде необходимия ефект. Определено мога да кажа, че се намали пътно-транспортният травматизъм и се усеща ефект и контрол върху водачите!”, обясни Митов пред БНТ

Засилен котрол на пътя ще има и в края на летния сезон – с натоварването на трафика от морето. За да е по-ефективна работата на полицаите и да има по-малко загинали, от КАТ настояват отново да се върнат глобите, наложени с мобилни камери.