Карго превози от летище Стара Загора интересуват чужди посланици

Темата е дискутирана със служебния министър на транспорта

Автомагистрала „Черно море“ и възможностите за развитие на летище Стара Загора се оказаха темите, които вълнуват най-много чуждите посланици у нас. Южна Корея, Индия и други страни продължават да имат интерес за логистичен парк за карго превози от Азия за Европа през Стара Загора.

Това стана ясно след работна закуска на служебния министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова с представители на 62 дипломатически мисии в България.

Министър Ангелкова запозна посланиците с основните приоритети в секторите транспорт, информационни технологии, електронно управление и съобщения. На закуската присъстваха 32 посланика, 26 представители и 4 временно управляващи дипломатически мисии в България, уточняват от пресцентъра на транспортното министерство.
Състоянието на БДЖ и преговорите с кредиторите, проблемите на превозвачите и развитието на административните услуги са другите теми, които са били интересни за чуждите аташета.

Служебният министър на транспорта от своя страна е представила приоритетите си. Основните теми, върху които ще се работи усилено, са реализиране на напредък по големите инфраструктурни проекти по ОП „Транспорт“, както и подготовката за следващия програмен период.
Сериозно внимание ще бъде обърнато на подобряването на финансовото и техническо състояние на търговските дружества и държавните предприятия от системата на транспорта, както и на развитието на електронните услуги. Ще се работи активно и за подготовката на промените в Закона за електронно управление.