Задържаха трима изпечени крадци от София тарашили апартаменти в Бургаско

Набелязаната врата отваряли с метални приспособления за отключване на касови и секретни патрони от типа «пеперуда»

Трима профисионални крадци са задържани при полицейска операция в Бургас. Изпечените вломаджии са следени няколко дни от полицаите и са заловени в момент, когато са обирали апартамент в блок 35 комплекс "Изгрев". Задържаните са 38 годишния Ангел Михайлов, 43 годишния Цвятко Гьорев и 38 годишния Станислав Петров. Тримата са били отседнали на квартира в несебърското село Равда. От крадците са намерени и иззети множество метални заготовки и приспособления за взломяване и отключване на входни врати с касови брави и секретни патрони.

Задържането на тримата софиянци е в резултат на проведена специализирана полицейска операция от служители на отдел «Криминална полиция» при ОДМВР Бургас, планирана въз основа на данни, за това че на територията на Бургас от известен период от време, лица от софийския криминален контингент, занимаващи с домови кражби, извършват криминални престъпления.

Схемата за извършване на кражбите в повечето случаи е следната : със специален инструмент се отварят входните метални врати на блокове с асансьор, като двама от групата се качват до последния етаж и слизайки надолу по етажите се оглеждат за подхядаща за взломяване входна врата. Третият е на «пост» и стои недалеч от входа, за да може в случай на риск, да алармира съучастниците си. Набелязаната врата се отваря посредством метални приспособления за отваряне на касови и секретни патрони от типа «таралеж» или «пеперуда», като обект на престъпно посегателство са парични средства, златни накити или други скъпоценности.

Ангел Михайлов, Цвятко Гьорев и 38-годишния Станислав Петров са задържани за срок от 24 часа, като е образувано досъдебно производство за документиране на цялостната им престъпна дейност.