Неизправна газова бутилка причинила пожара в турската баничарница в Бургас

Пламъците избухнали в сервизно помещение на 2-я етаж,където се правят баничките

Неизправна туристическа газова бутилка е причинила пожара в турската баничарница на улица "Граф Игнатиев" в супер центъра на Бургас. Газовата бутилка се е използвала за готвене, в един момент обаче гръмнала и възпламенила кухнята. Пострадали от вчерашния пожар няма. Баничарницата се намира в непосредственна близост до спирката на ж.п. гарата и е собственост на Ениз Ченгел.

Два противопожарни автомобила с осем огнеборци са потушили огъня и не са допуснали неговото разрастване. Срещу баничарницата се намира здание с архитектурна стойност и само бързата намеса на пожраната е спасила всичко наоколо да пламне и да се превърне в купчина пепел. Клиенти на въпросаната баничарница твърдят, че в помещението не се спазват никакви норми на хигиена. Персоналът нямал униформи и шапки, всеки ходил облечен с каквото свари. Зад щандовете и в т.н. сервизни помещения на 2-рия етаж влизали и излизали хора с обувките, с които обикалят и по улиците.

Самият съдържател на баничарницата Ениз ченгел е познат като собственик на автобуса- ковчег, който при зверска катастрофа на магистрала Тракия погреба 9 души.