Барман и продавач в закусвалня са сред най-мразените професии

Животът

30-08-2014, 11:17

Снимка:

www.podtepeto.com

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Нормално е човек да мрази професията си, ако работата му е нискоквалифицирана и зле платена. В днешно време, при незапомнената криза, немалко хора по света бяха принудени да си сменят амплоато. И ако някой до вчера е бил дясната ръка на шефа си, след фалита на фирмата му се е наложило, например, да сервира кафе или да кара такси.
Продавач в закусвалня, крупие, събирач на дългове и барман са сред най-мразените професии, съобщи CNN, цитирайки проучване на американска компания.
Тя анкетирала хора, упражняващи седем професии. И броят на тези, които не си обичат работата или призванието, се оказал учудващо голям, пише вестник "24 часа".
Продавач в закусвалня
Hе се лъжете от широко усмихнатите продавачи или продавачки, които ви подават вкусните сандвичи в заведенията за бързо хранене. Огромна част от тях изобщо не изпитват удоволствие от работата си. 38.4 на сто от анкетираните работници в тези заведения отговорили, че това е най-лошото място на света. Това е и най-мразената от седемте професии, в които компанията е направила проучването си.
Събирач на дългове
Да прекарвате дните си в чукане на вратите на задлъжнели хора може сериозно да ви изтощи емоционално. Събирачите на дългове се чувстват главни виновници, че са оставили длъжник без пукната пара в джоба.
А нещастният човечец може да няма никаква вина, а да е загубил работата си заради фалит на фирмата, в която се е трудил честно и съвестно като наемник. Това е особено често явление през последните няколко години с избухването на световната финансова криза.
5 на сто от събирачите на дългове ненавиждат работата си, показва проучването.
Барман
Да напиваш хората може да е весело, но някои бармани далеч не смятат, че това е най-смислената професия. 6.7 на сто от тях ненавиждат своята работа.
Една от изтъкваните причини е, че често се случва хора, изпили доста голямо количество алкохол, да седнат зад волана и да причинят катастрофа. Или просто да строшат някой предмет или да паднат на улицата и да се контузят.
Крупие
Hа крупиетата често им тежи да гледат как играчи пръскат луди пари на покер или рулетка. А на тях им остава само да гледат с широко отворени очи баснословни суми, които се въртят в казината, и да ги раздават лично на победителите.
С дейността си крупиетата усилват човешките пороци.Те изпитват угризения, че правят черен живота на някого, изгубил сума, която не може да плати. Тези хора са принудени да прибират сумите от нещастните загубили и да се чувстват така, сякаш в този момент ги разоряват.
18 на сто от анкетираните крупиета отговорили, че мразят работата си. А половината от запитаните заявили, че дейността им не допринася абсолютно с нищо светът да стане по-добро място за живеене.