Стартира танцовата фиеста "Купа Бургас" 2014

Новините

30-08-2014, 08:13

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

29-тото издание на Международния турнир по спортни танци събира двойки от 18 държави

Над 250 състезателни двойки от България, Германия, Русия, Сърбия,Чехия, Унгария, Гърция, Франция, Украйна, Испания, Дания, Словакия, Италия, Турция, Румъния, Молдова, Южна Корея, САЩ ще мерят сили  в 29-то издание на Международния турнир по спортни танци "Купа Бургас"2014. Двудневния танцов маратон започва днес в зала "Младост".

Основни организатори на спортния форум са Община Бургас, БФСТ и КСТ"Бургас 1975".

Сред най- атрактивните и успели двойки, които ще вземат участие в турнира са Юри Симачов и Анастасия Клокотова, 6-ти в световната ранглиста и Ерик Теста и Федерико Брецо.

Домакините от КСТ "Бургас 1975" ще се представят в турнира с 27 танцови тандема.

"Най- големи амбиции имаме за представянето на Георг Кирякова и Християна Бургазлиева, Лоренцо Сика и Ванеса Манева,Иван Карастоянов и Габриела Бургазлиева", обясни Андрей Тодоров, председател на клуба.

Елитният турнир ще се проведе по традиция, под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов. Продажбата на билети ще бъде на касите пред зала "Младост". За хора с увреждания, пенсионери и деца до 6 години, входът е свободен.

За първи път в рамките на двата състезателни дни ще се поведе и турнирът "Rising stars". Състезанието е за изгряващи звезди по латиноамерикански и стандарти танци, като в него могат да участват двойки скоро влезли в групата над 19 години.