Съден за любов с непълнолетна сключи брак

През миналото лято той се залюбил с десетокласничката Йълдъс и я прибрал да живеят заедно във фамилната къща

Съденият за любов с непълнолетна Асен Кьоров сключи заветния брак с изгората си. През юли т.г. Районният съд в Смолян му даде ултиматум до следващото заседание на делото срещу него през септември да е подписал граждански брак с девойчето, иначе ще му наложат 1000 лв. глоба. Кьоров е от родопското село Гълъбово, пише smolyanpress.net.

През миналото лято той се залюбил с десетокласничката Йълдъс от селото и прибрал девойчето да живеят заедно във фамилната къща. 15-годишното тогава момиче заявило на всички, че не може да живее без него. Баща й Илчо и майка й Айше дали благословията си, свекърът и свекървата Митко и Лиляна също. Но девойчето не отишло на училище две седмици като се пренесло при любимия и от училището й сигнализирали в „Закрила на детето“, оттам пък пратили сигнали до полицията и прокуратурата. Асен не очаквал, че е сгазил закона. Брат му Малин, който е 8 години по-голям, взел преди години съпругата си, когато тя била на 14 години.

 Срещу мъжа е повдигнато обвинение, че от декември м.г. до май т.г. живее с малолетна без да е сключил брак.Наказанието по закон е най-малко 1000 лв. глоба. Съдията обаче се смили и му даде отсрочка до септември, през което време го задължи да сключи граждански брак. „Нали се обичаме, какъв е смисъла да сключваме граждански брак“, възропта в съда девойчето, но заяви: „За да съм с него, на всичко съм съгласна!“ Девойчето е в бременно в 8-мия месец. „Двамата с Асен подписаха в Баните. Не правиха сватба, защото пестят пари за бебето“, каза кметицата на Гълъбово Невена Асенова. Асен се хванал да работи на строителен обект в Пловдив и използвал почивката да подпише заветния документ за брак.