Вижте 10-те най-богати жени в шоу-бизнеса

Жените винаги са се борили за равни права и шоу-бизнесът е една от областите, в които това им се удава, пише bugaga.ru. Много актриси и певици натрупаха солидно състояние, а хонорарите им превъзхождат тези на мъжете. Според статистиката най-успешни са тези, които съчетават участия във филми, на музикалната сцена, в модния бизнес и обществния живот.

Вижте десетте най-богати жени сред звездите на шоу- бизнеса

10. Джанет Джаскън – състояние 160 млн. долара


Сестрата на Майкъл Джексън намери своето място под слънцето. Нейните изпълнения в жанра на популярната и рок музика, съчетани с танци, се радват на огромен успех сред публиката. Популярността си тя печели в продължение на повече от десет години, в които гради своята кариера в шоу-бизнеса. Джанет успа да се снима и в няколко филма, както и да участва в множество значими концерти.
Състоянието, натрупано от нея, възлиза на повече от 160 милиона долара.

9. Марая Кери – състояние 250 млн. долара

Цялата кариера на Марая Кери е изградена върху песни за любовта. Първият й албум става мултиплатинен, а много от песните в него се утвърждават като безспорни хитове. Популярността на Марая достига връх в средата на 90-те години. Тя издава албум след албум, изнася множество концерти и се снима в девет филма. Състоянието й възлиза на 250 млн. долара.
8. Тина Търнър – състояние 350 млн. долара

Въпреки, че тя не е пускала студиен албум от 1999 година, хитовете й са преиздавани много пъти. След неудачния  брак с Айк Търнър, Тина опитва да се самоубие с опиати, но за щастие – опитът й е неуспешен. Независимо от всичко, тя се изкачва по стълбицата на славата и получава световно признание. От албуми и турнета тя е спечелила повече от 350 млн. долара. Независимо, че музиката е основният й източник на приходи, Тина Търнър се снима във филми и дори написа книга.

7. Бионсе – състояние 390 млн. долара

Разделяйки се с първата си група Destiny’s Child, Бионсе започва самостоятелно пътешествие в света на шоу-бизнеса. Снимайки се в редица филми и омъжвайки се за рапъра Джей Зи, състоянието й нараства до 390 млн. долара през 2013 г. Освен заниманията с музика и филми, Бионсе участва в политиката, пише песни, пуска собствени лнии дрехи. Занимава се и с благотворителност, включвайки се в събирането на средства в помощ на пострадалите в Хаити.

6. Аюми Хамасаки – състояние 400 млн. долара

Аюми  е японска певица, модел, автор на песни и актриса. Въпреки, че не е много известна на Запад, в Япония е призната за кралица на поп-музиката. Като Лейди Гага Аюми постоянно променя образа си, а изпълненията й винаги са зрелищни. Започвайки през 1999 година,  тя пуска цяла поредица успешни албуми.

5. Шер – състояние 450 млн. долара

Шер печели любовта на публиката още в 1960-70 –те години, когато изпълнява дует
със Салваторе Боно – Сони, за когото по-късно се омъжва. Започвайки самостоятелна кариера, Шер се радва на колосален успех. Освен, че издава албуми, тя се снима във филми и телевизионни програми, получава безброй награди и е една от легендите на музикалната индустрия за тези времена. Малко жени могат да се похвалят с успеха, който Шер жъне. Състоянието й се оценява на 450 млн. долара.

4. Бритни Спиърс – състояние 500 млн. долара


Започвайки кариерата си през 1999 година, още от самото начало Бритни продава милиони копия на албумите си. Тя е била рекламно лице на компании като Pepsi, Sketchers, Sony и Hasbro. Притежава свои линии козметика и парфюми, които също бият по продажби всички рекорди. При положение, че тя е все още на 33, мнозина я смятат за пример, на когото да подражават съвременните изпълнители. Състоянието й възлиза на 500 млн. долара.

3. Селин Дион – състояние 600 млн. долара

Канадската певица е на сцената от 1980-та година. Песните й звучат в много филми, а албумите й се разпродават веднага, щом излязат. Състоянието й от порядъка на 600 млн. долара е натрупано благодарение на приходите от албуми и турнета. Дълго време тя е водеща на шоуто „Вегас“, лице е на много компании, а към момента заедно с мъжа си има частна компания. През 2012 година всичките й албуми са преиздадени на френски език и стават невероятно популярни сред французите.

2. Барбара Стрейзанд  - състояние 650 млн. длора

До появата на Мадона, Марая Кери и Бионсе, на сцената царуваше Барбара Стрейзанд. В момента на върха на нейната слава, никой не можеше да доближи успеха й. Тя е един от най-богатите изпълнители, не само сред жените, тя е по-богата и от мъжете. Тя е певица, актриса, композитор, продуцент и режисьор. И не е изненада, че в годините на своята кариера печели много награди –Еми, Грами, Оскар. Музиката й оставя незабравими следи. Барбара успя да издаде петдесет албума, да изпее дуети с най-ярките изпълнители, да се снима в киното и телевизията. И независимо от активността си в областта на благотворителността, състоянието й е  650 млн. долара.

1.Мадона – състояние 1,1 млрд. долара

Мадона е на върха в парада на знаменитите и богатите. Тя е вдъхновила Лейди Гага и Бионсе. Тя се появи на музикалната сцена, преодолявайки всякакви препятствия и премахвайки всякакви бариери. Тя е не само успешна певица, тя е успешна бизнес-дама. Успехът и продължава повече от 30 години, в които тя се снима в редица филми и издава 12 студийни албума. И може да е странно, но само един скромен брой записи донесе на Мадонна приходи от 1 млрд. долара.