Знаехте ли, че Маги Халваджиян е плевенчанин?

Кланът Халваджиян се заселва в Плевен около 1915 г. заради геноцида в Турция

Маги Халваджиян е сред най-успешните български режисьори и продуценти, но малцина са запознати с един любопитен детайл от биографията му. А именно, че кланът Халваджиян тръгва от Плевен.

Началото си арменската фамилия води някъде от 1915 г., когато по време на геноцида в Турция дядото и бабата на Магърдич и Джуди Халваджиян се заселват в Плевен. Там се раждат Бедрос, Жирайр и Арменак. Семейството отворило фабрика за халва и сладкиши, но след 9 септември тя била национализирана. Тримата младежи се оженили за българки. Бедрос взел Юлия, която му родила двама синове - Магърдич и Юлиан, когото сега всички наричат Джуди. Арменак избрал Маргарита, а от любовта им се родил Роберт. А Жирайр се залюбил с Любка, от която има две деца - Ахавни и брат Жирайр. Впоследствие родът се разпръсква из цяла България.

Маги е роден на 18 февруари 1967 г. в Плевен. По-късно е живял във Варна, в различни италиански градове и в Москва, където завършва училище за цирково майсторство. Завършва режисура в Нов български университет. С продуциране се занимава от средата на 90-те години. Негови са едни от най-рейтинговите предавания в ефира — „Господари на ефира“, „Море от любов“, „Имаш поща“, "На кафе", „Стар академи“, „Сладко отмъщение“, „Пълна промяна“, „Ясновидци“, „Игра за милиони“, „Руска рулетка“, „ЗалоАЛОжи“, „Фатално привличане“, „Точка на пресичане“, "Пълна лудница", "България търси талант", "Като две капки вода", "Големите надежди"... Негов е и сериала "Седем часа разлика".

През новият тв сезон Маги ще забавлява зрителите с новия сезон на "X Factor", a другата плевенска връзка в шоуто ще е певецът Любо, който е част от журито.

Предаването тръгва на 9 септември в ефира на Нова тв