Борисов: Интерконектор с Турция? Това е напълно невъзможно!

Около 15% е спадът на туризма през тази година

С Турция няма да има интерконектор – това мога да кажа на всеки, който си мисли, че ще направя интерконектор с Турция – това е абсолютно невъзможно. Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в Брюксел. Той обясни, че лично Ердоган го е заявил и да не се създават илюзии за това, като добави, че са се направили интерконектори с Румъния, а сега предстои и със Сърбия.

Във връзка с претърпените санкции от Русия, Борисов коментира, че трябва да подкрепим това, което Евроатлантическите страни, Евроатлантическия пакт, ЕС и НАТО ще вземат като решение. „Това не значи обаче, че не трябва да кажем какви са загубите на България – „те са огромни в момента”.

Заради „синия език” не може да се изнася живо месо, не можем да изнасяме плодове и зеленчуци, „Южен поток” се спря във всичките му дейности, с една дума – България продължава да трупа негативи от всички тези мерки. Най-голямата загуба, която е около 1 млрд. е туризмът, около 15% е спадът на туризма през тази година.

"Докато аз бях премиер, Гърция и Румъния бяха много зад нас, сега вече те ни изпревариха, възстановиха си туризма, инфраструктурата, която градихме спря да се гради, а тя е основоположник, за да има туристи”, поясни още Борисов.