Китайци стават риалити звезди в Момчиловци

Родопското село посрещна 51 китайци, които ще се учат да оцеляват по нашенски

Китайци ще оцеляват 12 дни като родопчани в село Момчиловци, съобщава "Труд". Селото посрещна 51 китайци, дошли да снимат риалити шоу.

Седем звезди - актьори, избрани с кастинг сред 5000 души в Китай, бяха настанени в различни къщи в селото. Първото им изпитание бе да разпознаят хазаите си по снимка и сами да ги открият. Китайците трябва да се справят с комуникацията само с помощта на българо-китайски речник.

Шест дни далечните гости ще прекарат в семействата Чакърови, Манджукови, Андрееви, Паскалеви, Каневи, Гаджеви и Дечеви. В следващите пет дни от китайците ще бъдат събрани в обща къща, в която ще оцеляват с опредeлен бюджет и уменията, научени от родопчани. Домакините им ще получат и хонорар за престоя на гостите, освен че ще се забавляват наравно с тях.

От първия ден на азиатците се налага да плетат на две куки, да цепят дърва, да вадят картофи и да приготвят родопски ястия. Те ще бъдат заснемани постоянно от тв екипи с 14 камери. Актьорите също имат по една камера, за да си снимат интересни моменти. Шоуто ще бъде излъчвано от края на септември в Китай в 45-минутни епизоди като част от кампания на производител на българско кисело мляко в милиардната азиатска държава.